تفکیک اراضی زمین کشاورزی چگونه انجام می شود؟ | کارشناسان البرز
در برخی از مواقع زمین های بزرگ دارای چند صاحب هستند یا به دلایل متعدد نیازمند تفکیک هستند. اگر سوال تفکیک اراضی زمین کشاورزی چگونه انجام می شود؟ برای شما نیز مطرح است توصیه می شود تا پایان این مقاله با ما همراهی باشید.
تقسیم یک قطعه زمین که دارای مساحت بالایی است به قطعات کوچکتر باید به گونه ای صورت می گیرد که محدوده هر قطعه مشخص باشد و در واقع بتوان از نظر قانونی برای هر قطعه تقسیم شده یک سند مالکیت جداگانه دریافت کرد.
لطفاً 3 دقیقه ای جهت مطالعه محتوای پیش رو با ما همراه باشید.
تفکیک اراضی به چه معناست؟
هر زمانی که یک ملک دارای مالکین با سهم های برابر یا نابرابر باشند برای مشخص کردن هر فرد، ملک باید به قطعات کوچکتری تقسیم بندی شود. به شرایط مذکور تفکیک اراضی گفته می شود.
در حقیقت تفکیک اراضی جدا سازی زمین به قطعات کوچک تر و صادر شدن سند مالکیت برای هر قطعه به صورت مجزا می باشد.
تفکیک اراضی کشاورزی چیست؟
معرفه ای که برای اراضی کشاورزی می توان ارائه داد این است که تمامی اراضی از جمله زیر کشت دیم، آبی، آیش، باغ، نهالستان که در آن محصولات باغی، دامی، شیلاتی و … تولید می شود.
تفکیک و جداسازی اراضی کشاورزی از سری قوانین بسیار سخت برخودار می باشد و فقط با شرایط خاص و با توجه به وضعیت موجود زمین و بررسی های تخصصی که توسط سازمان جهاد کشاورزی و ادامه امور اراضی صورت می پذیرد و در شرایطی تفکیک و جدا سازی اراضی کشاورزی امکان پذیر است.
البته شایان ذکر است که بر اساس ماده دو آیین نامه ارجایی قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی باید شامل حد نصاب های فنی و اقتصادی مندرج در این قانون باشد و اگر از حد نصاب های مذکور کمتر باشد تفکیک و جدا سازی ممنوع است.
مدارک مود نیاز برای تفکیک اراضی کشاورزی
مالک یا مالکینی که درخواست تفکیک و جدا سازی زمین خود را دارند باید به این منظور درخواست تفکیک اراضی خود را به سازمان ثبت اسناد ارائه دهند.
اگر متقاضی تفکیک اراضی کشاورزی هستید لازم است تا مدارک زیر را همراه داشته باشید:
- ارائه سند مالکیت
- مدارک شناسایی مالک یا مالکین (شناسنامه، کارت ملی و…) به همراه فتوکپی از آنها
- نقشه UTM با مقیاس 1:2000 به همراه تاییدیه سازمان جهاد کشاورزی
- مشخص شدن سطوح حریم جاده، مرتع و… در نقشه UTM توسط اداره منابع طبیعی
- رعایت حد نصاب های فنی، اقتصادی با توجه به کاربری اراضی (ملی یا دولتی نبودن زمین)
- مشخص نمودن مالکین مجاور زمین مربوطه در نقشه UTM
تفکیک اراضی زمین کشاورزی چگونه انجام می شود؟ این سوال دغدغه بسیاری از افراد می باشد. برای آن که این تفکیک به صورت اصولی اجرا شود لازم است آن را افراد مجرب و کاردان انجام دهند.
حداقل متراژ تفکیک زمین کشاورزی و باغی
یکی از قوانین مهم و فنی که در حفظ محیط زیست پر اهمیت واقع شده است قانون مساحی و تفکیک اراضی کشاورزی است.
با در نظر گرفتن اینکه کشاورزی از پایه های بقای هر جامعه ای به شمار می رود به همین علت در برنامه های بزرگ کشوری در هر زمان مورد توجه قرار دارد. برای این امر باید نقشه یو تی ام تهیه کنید که می توانید آن را به کارشناسان البرز بسپارید.
بر اساس قانون مساحی و تفکیک اراضی کشاورزی به منظور حفظ کاربری اراضی و کشاورزی و پیشگیری از تغییر کاربری و سوداگری این اراضی به شدت برخورد جدی خواهد شد. به همین منظور از خرد شدن اراضی کشاورزی به قطعات کوچک جلوگیری می شود.
برای چه مواردی نمی توان تفکیک اراضی کشاورزی انجام داد؟
در برخی از موارد از لحاظ قانونی نمی توان تفکیک اراضی کشاورزی را اجرا کرد. به این موارد در ادامه اشاره نموده ایم.
- اراضی زراعی زیر کشت دیم با مساحی حداقل 30 هکتار
- باغات آبی با مساحی حداقل 5 هکتار
- اراضی زراعی زیر کشت آبی با مساحی حداقل 10 هکتار
- باغات دیم با مساحی حداقل 15 هکتار
گزینه مافوق از لحاظ تقسیم اراضی کشاورزی طبق قانون تفکیک اراضی کشاورزی ممنوع می باشد. هیچ گونه اجازه ای مبنا بر خرد و قطعه قطعه شدن این اراضی از سمت سازمان جهاد کشاورزی صادر نخواهد شد و در صورت هر گونه سرپیچی و تخلف از سمت کشاورزان با مجازات سنگینی مواجه خواهند شد.
در چه حالتی تفکیک اراضی زمین کشاوزی به مسکونی مجاز است؟
با در نظر گرفتن و توجه به حفظ تداوم بهره برداری از اراضی کشاورزی زیر کشت دیم و آبی و باغات قوانینی وضع گردیده تا حد ممکن از تغییر کاربری این اراضی جلوگیری گردد.
در برخی از مواقع ممکن است که نیاز به تغییر کاربری ضروری وجود داشته باشد. در این حالت باید توسط مراجع دارای صلاحیت کافی مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت موافقت این مراجع، مجوز های قانونی برای متقاضیان تفکیک صادر خواهد شد.
این مراجع شامل موارد زیر می شوند:
- سازمان های مسکن و شهر سازی
- محیط زیست
- منابع طبیعی
- جهاد سازندگی
در سه حالت متداول تفکیک اراضی کشاورزی به مسکونی اتفاق می افتد که به این سه مورد اشاره نموده ایم:
- در حالتی که مجوز زمین باغی یا زراعی به مسکونی به طور کامل تغییر نماید باید مبلغی به میزان 80 درصد از قیمت روز باغات یا اراضی زراعی به حساب خزانه داری کشور پس از تغییر کاربری واریز گردد.
- برای ساخت و ساز و استفاده شخصی مالک یا مالکین از اراضی زراعی برای سکونت، به مساحی حدود 500 متر مربع امکان تغییر کاربری آن هم برای یک بار فقط مجاز خواهد بود.
- در صورت داشتن اراضی کشاورزی برای تغییر کاربری به محل پرورش ماهی، احداث گلخانه، مرغ داری، دامداری با مراجعه به جهاد کشاورزی می توان برای دریافت مجوزهای مربوطه اقدامات لازم را انجام داد.
پیشنهاد ما به شما عزیزان
تفکیک اراضی کشاورزی از سری تفکیک های سخت به شمار می رود که باید توسط افراد مجرب انجام شود. بنابر این توصیه می شود این فرایند را به افراد مجرب و کار آزموده همانند کارشناسان البرز بسپارید تا از تفکیک اراضی توسط کارشناس رسمی دادگستری آسوده خاطر باشید.
کارشناسان البرز با در اختیار داشتن افراد مجرب و کاردان توانسته است باعث ایجاد رضایت در بسیاری از افراد شود و سابقه ای درخشان را برای خود ایجاد کند.
لذا شما عزیزان می توانید برای آگاهی از تفکیک اراضی زمین کشاورزی چگونه انجام می شود؟ و ارتباط مستقیم با این تیم از طریق پل های ارتباطی زیر اقدام نمائید.
شماره تماس دفتر
تماس مستقیم با مدیریت ، مهندس بکتاش
آدرس دفتر
کرج – جهانشهر – بلوار مولانا – خیابان گلستان – کوچه بن بست گلستان یک – پلاک ۳۰
بدون دیدگاه