چگونه نقشه utm تهیه کنیم؟ | در سریعترین زمان ممکن!
شاید برای شما هم نظیر بسیاری از علاقهمندان دیگر این سؤال مطرح شده باشد که چگونه نقشه utm تهیه کنیم؟ در تعریف کلی میتوان گفت که نقشه یو تی ام بیشترین کاربرد در حیطه ثبت و اراضی دارد. به همین دلیل در ارگانهایی نظیر سازمانهای ثبت و شهرداری استفاده فراوانی دارد. اگر میخواهید به جزئیات بیشتری در این باره دسترسی پیدا کنید پیشنهاد ما این است که تا پایان مطلب حاضر همراه ما باشید. چرا که در این مقاله قصد داریم چگونه نقشه utm بگیریم، کاربرد و همچنین سیستم مختصات این نقشه را به صورت دقیق شرح دهیم.
لطفاً برای مطالعه مطالب ذیل، چند دقیقه ای با ما همراه باشید
یو تی ام و سیستم مختصات یو تی ام چیست؟
در جواب چگونه نقشه utm تهیه کنیم؟ باید ابتدا ببینیم یو تی ام چیست؟ Utm که در واقع universal transvers mercator (سیستم مختصات جهانی مرکاتور) میباشد. نقشه بسیار مهمی است که در ترسیم و نشان دادن موقعیتهای مکانی به صورت انحصاری نقش قابل توجهی دارد. به این صورت که بعد از ترسیم دقیق موقعیت زمین یا املاک شما در سیستم کاداستری ثبت میشود که در نتیجه بر اساس سند کاداستر یک سند به صورت تک برگ است برای شما صادر میشود. مختصات به دست آمده به صورت شناسنامه ملی جغرافیایی مستغلات پایین سمت راست سند تک چاپ میشود.
سیستم مختصات یو تی ام همانطور که از نامش پیدا است سیستمی است که زمین را در محدوده جغرافیایی مشخص بین مدار ۸۰ درجه جنوبی تا ۸۴ درجه شمالی به ۶۰ زون تقسیم میکند. هر زون اندازه ۶ درجه طول جغرافیایی است که به عبارتی ۳۶۰ درجه میشود. مختصات گوشههای هر ملک یا ساختمانی با دقت سانتیمتر بر روی کره زمین قابل محاسبه و تثبیت است.
نقشه یو تی ام
نقشه یو تی ام در واقع یک سند حقوقی است که جواز ساخت مستغلات و اراضی میشود. به عبارت دیگر، نقشه یو تی ام طول و مساحت و ابعاد موقعیت جغرافیایی زمین و سا ملک مورد نظر را به صورت دقیق اندازهگیری و تثبیت میکند و در نهایت این موارد وارد سند تک برگی میشود.
از آنجا که اعتبار این نقشه هم به لحاظ فنی و هم حقوقی بسیار زیاد است باید هنگام تهیه از حتماً از یک فرد مجرب و متخصص در این زمینه بهرهمند شد. چرا که کوچکترین خطا میتواند منجر به صدور اسناد اشتباه شود. البته نقشههای یو تی ام بعد از ترسیم مجدد توسط کارشناسان رسمی اداره ثبت و شهرداری نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
نحوه ترسیم نقشه یو تی ام
تلاش داریم ببینیم چگونه نقشه utm تهیه کنیم؟ کاربرد نقشههای یو تی امی مخصوصاً در سازمانهای دولتی خیلی زیاد است. بر این اساس مقیاس آن معمولاً بین ۱:۵۰۰ تا ۱:۲۰۰۰ است که همین ویژگی باعث میشود در موقعیتهای مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. نکتهای که هنگام ترسیم نقشه یو تی ام حائز اهمیت است بررسی دقیق ابعاد، وضعیت موجود ملک و متراژ آن است.
که چرا که ثبت این موارد فرایند کار را تسهیل میکند. برای اینکه نقشه یو تی ام به صورت دقیق ترسیم شود لازم است که از دانش مهندسی نقشهبرداری تسلط کافی داشته باشید. نقشه یو تی ام به جهت اینکه از عملیات تحدید حدود مستغلات استفاده میکند از این رو حدود پلاک مدنظر شما به کاملاً دقیق بر روی زمین ترسیم و تطبیق میکند.
کاربرد و مزیتهای نقشه یو تی ام
به طور کلی کارایی نقشه یو تی ام به این صورت است که موقعیت یک ملک را به لحاظ ارتفاع، شیب، متراژ، ابعاد و زوایای مختلف ارزیابی و بررسی کند. این نقشه با عملکرد خود باعث میشود که گوشهها و موقعیت ملک به صورت شفاف مشخص شود و در نتیجه بر روی کره زمین تثبیت شود. همچنین این نقشه تطبیق مشخصات ثبتی ملک با موقعیت مکانی آن را به دنبال دارد که همین کارایی بررسی مطلوبی از ملک مدنظر ارائه میدهد.
ویژگیهای یک نقشه یو تی ام استاندارد
با توجه به مطالب ذکر شده میتوان نقشه یو تی ام را یک نقشه بسیار منحصر به فرد و کارآمد دانست که تاثیرات قابل توجهی در تعیین و تثبیت وضعیت مستغلات شما دارد. با این از ویژگیهای یک نقشه یو تی ام استاندارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بررسی و تعیین مساحت صحیح در حدود سانتیمتر
- ارائه اعتبار و ارزش انحصاری به ملک و ساختمان مربوطه
- تحدید و تعیین حدود دقیق ملک و خط مرزی با موقعیتهای مجاور با دقت سانتیمتر
- کاهش اختلافات ملکی و تثبیت موقعیت مکانی ملک
تفاوت نقشه یو تی ام با نقشههای دیگر
چگونه نقشه utm تهیه کنیم؟ تفاوت این نقشه با دیگر نقشهها چیست؟ این سوالاتی است که برای همه مبتدیها پیش میآید. از تفاوتهای بارز نقشه یو تی ام با سایر نقشهها میتوان به تغییرات موجود در سیستم مختصات اشاره کرد. از مواردی که میتواند نقشه یو تی ام شما را استاندارد نشان دهد عبارتند از:
- یو تی ام بودن سیستم مختصات آن
- جانمایی شدن ملک بر روی نقشه ۲۰۰۰ منطقه
- سیستم مختصات به صورت اعداد کنار نویس
- مشخص کردن ابعاد و مساحتها با دقت سانتیمترت
- شفاف بودن اسکیل یا مقیاس بر روی نقشه
چگونه نقشه یو تی ام تهیه کنیم؟
چگونه نقشه utm بگیریم؟ با توجه به اهمیت نقشه یو تی ام برخی این سؤال را مطرح میکنند که چگونه نقشه یو تی ام تهیه کنیم؟ برای پاسخ به این پرسش باید بگوییم که با حضور یکی از کارشناسان رسمی اداره ثبت میتوانید به راحتی مراحل زیر را در راستای تهیه نقشه utm عملیاتی کنید.
از طریق ابزارهای مخصوص نقشهبرداری چهار گوشه ملک را به صورت میدانی برداشت کنید.
نقشههای ترسیم شده را جهت کارتوگرافی، پلات و مهمور دفتری کنید.
اشراف کامل به حد و مرز اربعه ملک
دیوارکشی ملک و بسته بودن ملک به زمینهای مجاور و در نهایت با مرزهای طبیعی مشخص شده باشد.
هزینه تهیه نقشه یو تی ام
نقشههای یو تی ام با توجه به اینکه برای چه ارگانی آن را بخواهید دارای هزینههای متفاوتی هستند. با این حال مواردی نظیر وضعیت توپوگرافی ناحیه، مساحت، دستگاه نقشهبردار مورد نیاز، مساحت، مشخصات مورد نیاز ارگان مربوطه، شرایط محیطی، مهر کارشناس رسمی و شرایط اینترنت منطقه تاثیر قابل توجهی در هزینه تهیه نقشه یو تی ام خواهد داشت.
جمعبندی
در این مقاله به چگونه نقشه utm تهیه کنیم؟ پرداختیم. لازم به ذکر است که نقشههای یو تی ام از اعتبار حقوقی و فنی بالایی برخوردار هستند. از این جهت باید در زمان ترسیم علاوه بر بهره بردن از یک فرد متخصص و مجرب، دقت لازم در اندازهگیری مساحتها نیز رعایت شود.
بر این اساس، استفاده از نقشه یو تی ام ارزان و غیراستاندارد میتواند خسارات مالی جبرانناپذیری برای شما به همراه داشته باشد. چرا که این سند باید در کنار سایر اسناد ملکی شما موجود باشد. همچنین در نظر داشته باشید که عدم وجود مهر کارشناسی رسمی نقشه شما را فاقد اعتبار لازم خواهد کرد. در صورت نیاز به دریافت هر گونه اطلاعات تکمیلی میتوانید با کارشناسان ما در مجموعه کارشناسان البرز تماس حاصل نمایید.
شما سروران گرامی می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان و تهیه نقشه UTM در سریعترین زمان ممکن با مشاوران ما در ارتباط باشید.
از همراهی شما عزیزان سپاس گزاریم
تحریریه کارشناسان البرز
تماس با ما
آدرس دفتر:
کرج – جهانشهر – بلوار مولانا – خیابان گلستان – کوچه بن بست گلستان یک – پلاک 30
شماره تماس دفتر:
تماس مستقیم با مدیریت ، مهندس بکتاش
بدون دیدگاه